Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Βιβλιοεπιταγές!


Πρώτη φορά το κράτος με επιδότησε για να αγοράσω βιβλία. Μάλλον ήμουν η πρώτη σε όλη την Ελλάδα που εξαργύρωσε τις πολυπόθητες επιταγές των 20 ευρώ. Μεταξύ των άλλων ήταν και μια καλή αφορμή να επισκεφθώ το συνοικιακό βιβλιοπωλείο και να εξερευνήσω τα ράφια ενός μικρού βιβλιοπωλείου που δεν έχει και τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες αλυσίδες. Αν και οι μεγάλες αλυσίδες έχουν την ποικιλία που αναζητώ, πάντα στο συνοικιακό βιβλιοπωλείο θα καταφύγω όταν υπάρχει ανάγκη.

Ιδού, λοιπόν, τι απέκτησα με δύο επιταγές. Φυσικά ο σκοπός ήταν να επωφεληθεί το μικράκι μου που τώρα ξεκινά να χτίζει την πρώτη του βιβλιοθήκη.


Με εξέπληξε ευχάριστα το "Βρες με!". Αν και είμαι επιφυλακτική με τα ποπ απ καθώς είναι εύκολο ένα μικρό χέρι να του ξεσκίσει τα σωθικά, το συγκεκριμένο αποδείχθηκε ιδιαίτερα γερό. Παράλληλα, είναι μια ωραία έκπληξη για τη Μαργαρίτα που είναι τώρα 7 μηνών και προσπαθεί να ανοίξει τη σελίδα να δει τι κρύβεται από πίσω. Φυσικά ο Ρένος είναι ο ήρωας της σειράς που λατρεύουν τα μικράκια, ακόμη και το δικό μου που δεν έχει ακόμη την ηλικία να το χειριστεί καθώς έχει λεπτές σελίδες που τσαλακώνονται εύκολα. Ωστόσο, ακούμε τη μουσική (εξαιρετικός ήχος, καταπληκτική πρώτη γνωριμία με τον Μότσαρτ) και παρακολουθούμε τις περιπέτειες του Ρένου με ιδιαίτερη προσήλωση. Το "Είμαι ζεν" φυσικά το αγόρασα εξαιτίας του τίτλου. Περιέχει όμορφους ήχους οι οποίοι είναι πολύ χαλαρωτικοί (κυρίως για εμένα). Η κάθε σελίδα παρουσιάζει μια (απλή) στάση της γιόγκα με ένα αντίστοιχο χαλαρωτικό ήχο. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ό,τι πρέπει για δώρο σε παιδιά γονιών που ασχολούνται με τη γιόγκα. Πρέπει να αναφέρω πόσο καλή είναι αυτή η σειρά των εκδόσεων Πατάκη με χοντρές σελίδες και όμορφους ήχους κατάλληλη για πολύ μικρά βρεφάκια που σίγουρα οι ήχοι τους τραβάν την προσοχή. Οι "Πρώτες μου 100 λέξεις" είναι ένα μεγάλο βιβλίο που σε κάθε σαλόνι συγκεντρώνει δεκάδες ζωγραφιές. Το άφησα για αργότερα καθώς είναι για μεγαλύτερους μικρούς αναγνώστες.

Και τέλος ένα δώρο για εμένα για το οποίο θα αφιερώσω ξεχωριστή ανάρτηση γιατί είμαι σίγουρη ότι κάθε τίτλος της σειράς Aldina αξίζει μια ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: