Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Τι μπορείς να κάνεις στη βιβλιοθήκη

Αν σε μια βιβλιοθήκη θελήσεις να βάλεις μια αφίσα που να λέει "Μπορείς να κάνεις τα ΠΑΝΤΑ στη βιβλιοθήκη" αυτό το βιβλίο σε προειδοποιεί να το ξανασκεφτείς γιατί τελικά στα παιδιά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο τι λες και να μιλάς με μεγάλη σαφήνεια για να μην υπάρχουν παρατράγουδα.

Εσύ βέβαια, άμοιρε βιβλιοθηκονόμε, μπορεί να θες να πεις ότι διαβάζοντας ένα βιβλίο μπορείς να κάνεις τα πάντα, συγκεκριμένα η φαντασία σου μπορεί να κάνει τα πάντα ενώ εσύ κάθεσαι ήσυχος και διαβάζεις ένα βιβλίο. Όμως τα παιδιά, δεν θα το καταλάβουν άμα το πεις έτσι.

Όταν διαβάσει ένα παιδί αυτήν την αφίσα θα σκεφτεί ότι μπορεί μέσα στη βιβλιοθήκη να κάνει ακροβατικά, να κάνει τον κλόουν, να φάει σάντουιτς, να φωνάξει μπουουουου, να πετάξει τούρτες, να μπει σε ένα κανόνι και να εκτοξευθεί, να στήσει εντέλει ένα ολόκληρο τσίρκο μέσα σε μια βιβλιοθήκη έως ότου πέσουν όλες οι βιβλιοθήκες και όλα τα βιβλία κάτω.

Αν δεν θες να συμβούν όλα αυτά μέσα σε μια βιβλιοθήκη τότε διάβασε μαζί με τα παιδιά αυτό το βιβλίο κι όταν τα διαβάσεις γίνε πιο σαφής για το τι πρέπει να κάνει κάποιος μέσα σε μια βιβλιοθήκη.


Parsley, Elise, Αν ποτέ θελήσει να φέρεις ένα τσίρκο στη βιβλιοθήκη, μην το κάνεις, Ψυχογιός 2018. Ένα ακόμη βιβλίο για βιβλία από αυτά που αγαπάμε να διαβάζουμε εδώ. Στην Μαργαρίτα δεν άρεσε πολύ αλλά εγώ το φαντάστηκα να διαβάζεται σε παιδιά μέσα σε μια βιβλιοθήκη και πολύ μου άρεσε η ιδέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: