Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ο βασιλιάς του φεγγαριού

Ένα ακόμη βιβλίο που συγκαταλέγεται στα αγαπημένα της κόρης μου, καθώς όποτε της λέω να μου φέρει ένα αγαπημένο της βιβλίο συχνά μου φέρνει αυτό, έχει τον τίτλο "Ο βασιλιάς του φεγγαριού" του Μπερενζέρ Κουρνύ, με εικονογράφηση της Ντονασιάν Μαρύ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει πολλά που μπορούν να το κάνουν αγαπητό.

Το πρώτο είναι ότι έχει το κατάλληλο μέγεθος κειμένου, καθώς τώρα πια που είναι 5,5 ετών, δεν συμπαθεί τα βιβλία που τελειώνουν γρήγορα επειδή έχουν λίγο κείμενο. Εκτός από το μέγεθος του κειμένου, συγκεντρώνει πολλά ακόμη χαρακτηριστικά που μπορούν να το βοηθήσουν να γίνει ένα αγαπημένο βιβλίο για τα νήπια.

Το πρώτο σπουδαίο χαρακτηριστικό είναι το χιούμορ και μάλιστα πολύ καλό χιούμορ, πράγμα πολύ σπάνιο. Το δεύτερο είναι η εξαιρετική πλοκή της ιστορίας αλλά και τρίτο η εντυπωσιακή, για άλλη μια φορά, εικονογράφηση.

Η υπόθεση είναι απλή, η Ανούκ είναι έτοιμη να πέσει για ύπνο όταν ένας παράξενος φεγγαράνθρωπος και όχι ένας τυχαίο άνθρωπος του φεγγαριού, αλλά ο βασιλιάς των πλασμάτων του φεγγαριού, εμφανίζεται στο δωμάτιό της και την μπλέκει σε περιπέτειες. Αφού την παίρνει μαζί του στο φεγγάρι με το ειδικό όχημά του, της δείχνει την υπέροχη συλλογή του με παιχνίδια που έχει αποκτήσει από τις επισκέψεις του στη γη. Το μεγάλο ζήτημα είναι πώς απέκτησε όλα αυτά τα παιχνίδια και πώς θα αποκτήσει ένα ακόμη σπάνιο κομμάτι που έχει βάλει στο μάτι που θα έρθει να προστεθεί στη συλλογή του με τα τρένα.

Μέσα από αυτήν την απλοϊκή και άκρως χιουμοριστική ιστορία απευθύνεται στα παιδιά που θέλουν να έχουν όλα τα παιχνίδια του κόσμου και όταν δεν μπορούν να τα αποκτήσουν είναι ικανά να τα αποκτήσουν με όποιον τρόπο, αλλά και για τα παιδιά που δεν θέλουν να μοιράζονται και θέλουν να έχουν μόνο δικά τους σαν τον βασιλιά του φεγγαριού που έχει αποθηκεύσει σε ειδικούς μυστικούς χώρους εκατομμύρια παιχνίδια αλλά αναζητά τρόπο να αποκτήσει ένα ακόμη.

Τελικά χρειαζόμαστε πολλά παιχνίδια ή κάποιον φίλο για να παίζουμε μαζί αυτά τα παιχνίδια;

Τα πήγαινε έλα της Ανούκ στο φεγγάρι μεταφέρουν και εμάς σπουδαία μηνύματα μέσα από την αγωνία του άτακτου βασιλιά να αποκτήσει το πολυπόθητο παιχνίδι που θα συμπληρώσει τη συλλογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: