Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Ένα λιοντάρι στο Παρίσι

Ένα ακόμη βιβλίο για να γνωρίσει ένα παιδί την πανέμορφη πόλη του φωτός ή για να προετοιμαστεί για μια επίσκεψη είναι το «Ένα λιοντάρι στο Παρίσι» της Ιταλίδας Beatrice Alemagna που ζει μαζί με τα δυο της παιδιά στο Παρίσι. Κυκλοφορούσε από τις εκδόσεις Κόκκινο, την έκδοση που βρήκα στην τοπική μας Δημόσια Βιβλιοθήκη, αλλά πια το βρίσκετε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αυτού του κυριολεκτικά μεγάλου βιβλίου, είναι ένα λιοντάρι που αποφάσισε να φύγει από τη μίζερη σαβάνα του και να περιπλανηθεί στη μεγάλη των ανθρώπων φωτεινή πόλη, το υπέροχο Παρίσι. Μέσω της εκπληκτικής χορταστικής εικονογράφησης βλέπουμε διάφορα σημεία του Παρισιού και τους ανθρώπους του. Το πολύβουο μετρό, το μεγαλειώδες υπερσύγχρονο Πομπιντού, τον Σικουάνα, τους ανθρώπους που αντί για σπαθιά κρατούν ψωμί μπαγκέτα, τόση συνηθισμένη εικόνα Παρισιάνου…



Άμα επισκεφθείς όμως το Παρίσι θα έχεις την ευκαιρία να δεις το λιοντάρι της ιστορίας που μεγαλοπρεπή και ευτυχισμένο αράζει στο θρόνο του στο σταυροδρόμι των δρόμων στην πλατεία Ντανφέρ-Ροσερό.

Αυτό το μεγάλου σχήματος  βιβλίο, αν και κάπως δύσχρηστο λόγω του μεγέθους του, προσφέρει όμως απολαυστική εικονογράφηση που σου επιτρέπει να περιπλανηθείς κι εσύ μαζί στους δρόμους του Παρισιού. 

Κατάλληλο για παιδιά από 4 χρονών αλλά και για όλους τους λάτρεις του Παρισιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: