Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Μια βόλτα στο Παρίσι

Μια εκδρομή εκτός του μικρού μας κόσμου είναι πάντοτε μια καλή ιδέα κι όταν αυτή η εκδρομή στο εξωτερικό μπορεί να συνδυαστεί με προηγούμενη γνώση τότε αισθάνομαι πολύ τυχερή. Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για παιδιά είναι μια υπέροχη ιδέα, σχεδόν δεν θα μπορούσα να το πιστέψω ότι κρατώ στα χέρια μου αυτό που δεν ήξερα ότι ήθελα με τον τίτλο «Μια βόλτα στο Παρίσι» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Επισκεφτήκαμε μαζί με την 4,5 χρονών Μαργαρίτα για λίγες ημέρες, την πόλη του φωτός, το πανέμορφο Παρίσι. Εξαιτίας αυτού του υπέροχου βιβλίου και των πολλών αναγνώσεων του που είχαν προηγηθεί, η Μαργαρίτα ήξερε πολύ καλά τι θα επισκεφτούμε και ανυπομονούσε με αυτόν τον ενθουσιασμό που μόνο ένα παιδί μπορεί να έχει. Για να είμαι ειλικρινής από αυτό το βιβλίο έμαθα κι εγώ πράγματα που δεν γνώριζα. 













Είναι χωρισμένο σε 4 διαδρομές, η κάθε διαδρομή συνοδεύεται με έναν υπέροχο χάρτη με τα πιο σπουδαία αξιοθέατα και ακολουθεί η περιγραφή τους, αστείες πληροφορίες, λέξεις στα γαλλικά, βασικά εκθέματα, ιστορικές πληροφορίες κλπ. Για παράδειγμα η πρώτη διαδρομή περιλαμβάνει το Λούβρο, τον κήπο του Κεραμεικού, την Πλας ντε λα Κονκόρντ, τη Λεωφόρο Σανζ Ελιζέ και την Αψίδα του Θριάμβου. Ξεναγός μας είναι φυσικά ο Μαύρος Γάτος. 

Αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε το Παρίσι με παιδιά ηλικίας από 4 χρονών και πάνω θα σας συμβούλευα να έχετε πρώτα προμηθευτεί και διαβάσει αυτό τον ταξιδιωτικό οδηγό για παιδιά. Είναι υπέροχο το παιδί να έχει πάρει μια βασική γεύση για όλα αυτά που πρόκειται να δει. Από την ίδια σειρά κυκλοφορεί ταξιδιωτικός οδηγός και για το Λονδίνο κι εύχομαι στο μέλλον να εκδοθούν παραπλήσια βιβλία και για άλλες πόλεις. Ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε να ταξιδέψουμε ως εκεί ταξιδεύομαι μέσω των σελίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: