Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Μουσικά μωροβιβλία



Ήταν έρωτας με τη πρώτη ματιά. Με το που το είδα στο ράφι του βιβλιοπωλείου το ήθελα, με το που το άνοιξα και πάτησα το πρώτο κουμπί το ήθελα περισσότερο. Λόγος για το εξαιρετικότατο μουσικό μωροβιβλίο με τίτλο "Μαέστρο, μουσική!", μια ολόφρεσκη έκδοση από τις εκδόσεις Πατάκη ενταγμένο στη σειρά που μας αρέσει πολύ "Γνωρίζω τους ήχους του κόσμου". 

Περιέχει 12 αποσπάσματα από τα πιο γνωστά έργα κλασικής μουσικής όπως τις Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι (απόσπασμα από το φθινόπωρο), Ντουέτο για δύο γάτες του Ροσίνι, Για την Ελίζα του Μπετόβεν, Το καρναβάλι των ζώων του Σεν Σανς, Νυχτερινά του Σοπέν και άλλα εξίσου γνωστά έργα. Αυτά τα μικρά αποσπάσματα είμαι σίγουρη ότι θα σας αναγκάσουν να αναζητήσετε το κομμάτι και να το ακούσετε ολόκληρο μαζί με το μικράκι σας και θα είναι μια καλή ευκαιρία να πραγματοποιήσετε την πρώτη επαφή με την κλασική μουσική. Όλα τα έργα είναι εικονογραφημένα με μια πρωτότυπη εικονογράφηση, όσο και να ξενίζει να βλέπεις τον Μπετόβεν κροκόδειλο, έχει την πλάκα του.

Έχει σκληρές σελίδες κατάλληλες για τα μωρουδίστικα χέρια που θέλουν να σκίζουν τους χάρτινους φίλους μας. Κάθε σελίδα ένα μουσικό απόσπασμα. Το βρίσκω εντελώς χορταστικό βιβλίο καθώς 12 αποσπάσματα από μουσικά έργα δεν τα λες και λίγα. Ακόμη, θεωρώ πως αποσπά την προσοχή ακόμη και σε μωρά που δεν έχουν εξοικειωθεί με τα βιβλία. Βρίσκω ιδιαίτερα τσιμπημένη την τιμή του κι ήταν ο μόνος λόγος που δεν πήρα το βιβλίο με το που το είδα, ωστόσο νομίζω ότι αξίζει τα χρήματά του. 

Είναι κατάλληλο (εν όψει εορτών) για μωρά από (κυριολεκτικά) 0 μηνών έως 3 ετών. 

Ένα μικρό βίντεο μπορείτε να βρείτε στο λογαριασμό μου στο instagram εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: