Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Ένας ξεχωριστός εκδοτικός οίκος

Ένας εκδοτικός οίκος που κατοικοεδρεύει σε γνώριμα μέρη δημιουργήθηκε για να πρωτοτυπήσει καθώς επιλέγει να συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες. Βέβαια σπουδαίοι καλλιτέχνες υπάρχουν πολλοί αλλά τόσο σπουδαίοι όσο τα μικρά παιδιά δεν υπάρχουν άλλοι και νομίζω ούτε άλλος εκδοτικός οίκος υπάρχει που να έχει τέτοιο εκπληκτικό εκδοτικό πλάνο και σχέδιο.

Οι εκδόσεις Μικρογραφίες έχουν βαλθεί να αναζητούν δημιουργούς που να βρίσκονται σε ηλικία ζηλεύτη και μαζί να δημιουργούν βιβλία ξεχωριστά. Κι είναι πράγματι μοναδικό γιατί όλοι ξέρουμε πως πιο αγνός δημιουργός από τα μικρά παιδιά δεν υπάρχει.  

Οι άνθρωποι του εκδοτικού οίκου έχουν έναν σπουδαίο σκοπό κι αυτός είναι να μην χαθεί η επαφή των παιδιών με το βιβλίο. Έτσι, σκέφτηκαν ότι τα παιδιά εκτός από αναγνώστες θα πρέπει να πάρουν μέρος στη δημιουργία του.


Τρία βιβλία μέχρι στιγμής έχει εκδώσει και το πρώτο από αυτά είναι το γλυκύτατο Ο ήλιος και το φεγγάρι με συγγραφέα τη 15χρονη Μαριάννα Γιατρά που της αρέσει βεβαίως βεβαίως να διαβάζει πολύ. Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά, όπως το δικό μου και το πολυδιαβάσαμε ήδη.

Τα σώματα του ουρανού μαλώνουν για το ποιο είναι το καλύτερο. Μα αυτή η ερώτηση απάντηση δεν έχει καθώς ο καθένας είναι μοναδικός και μόνος του κανείς δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα.

Μια ευχή να αφήσω, αυτός ο νεοσύστατος εκδοτικός οίκος να μακροημηρεύσει και να μας γνωρίσει πολλούς νέους συγγραφείς που θα αγαπούν το βιβλίο και θα θέλουν να το κάνουν ακόμη καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: