Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Πάμε θέατρο από το σπίτι με τον Έλμερ

Για τον πολύχρωμο ελέφαντα που τον λένε Έλμερ πρέπει να έχουν γραφτεί πολλές λέξεις, αλλά μάλλον αξίζει να γραφτούν λίγες ακόμη για να μάθουν όλοι όσοι ψάχνουν παιδικά βιβλία για τη διαφορετικότητα να γράφουν στις αναζητήσεις τους τη λέξη Έλμερ. Και είναι πολλοί αυτοί που αναζητούν βιβλία για τη διαφορετικότητα. Άπειρες εκδόσεις κυκλοφορούν με τον διαφορετικό αυτόν ελεφαντάκο του Ντέιβιντ Μακ Κι, με σκληρές σελίδες, με ήχους, σε μικρό μέγεθος κ.λπ. Επέλεξα μια και έβαλα στη βιβλιοθήκη της και το διαβάζουμε από τότε που η Μαργαρίτα ήταν 18 μηνών.

Πρόσφατα είδα μια διαφήμιση για τη θεατρική παράσταση Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας. Θέατρο, πόσα χρόνια έχω να παρακολουθήσω! Κάτι η επαρχία που δεν έχει επιλογές, κάτι η καραντίνα που τα μηδένισε όλα, το θέατρο κοντεύει να είναι μια μακρινή ανάμνηση. Και τώρα με τη Μαργαρίτα θα ήθελα πολύ να έχω την ευκαιρία να πηγαίναμε σε παιδικές παραστάσεις. Έτσι, δεν ήθελα πολύ για να πειστώ να δω σε  online streaming μια παιδική θεατρική παράσταση. Δεν ήμουν σίγουρη αν θα  κατάφερνα τη Μαργαρίτα να τη δει γιατί άμα κάτι δεν της αρέσει δύσκολα καθηλώνεται στον καναπέ. Όμως της κίνησε το ενδιαφέρον και παρακολούθησε όλη την παράσταση. Κάτι η υπέροχη μουσική, κάτι οι μεγάλοι ελέφαντες που μιλάνε, κάτι ο Έλμερ που τον ξέρει, βοήθησε να παρακολουθήσει πρώτη φορά θέατρο, έστω και από την οθόνη του προτζέκτορα.

Ο Έλμερ έχει βαλθεί να φτάσει στην άκρη του δάσους, εκεί όπου το ουράνιο τόξο ξεκινάει, για να του δώσει χρώματα γιατί εκείνη την ημέρα βγήκε στον ουρανό με χρώματα γκρίζα. Με τη βοήθεια και τη συνεργασία διάφορων ζώων που θα συναντήσει στο διάβα του θα καταφέρει να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Πέντε καλλίφωνοι και γλυκύτατοι ηθοποιοί είναι συνοδοιπόροι του σε αυτό το μουσικό ταξίδι. Τα τρισδιάστατα κουκλοζωάκια της Δήμητρας Γιοβάνη καθώς και η μουσική του Μάριου Αποστολακούλη νομίζω είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση.

Η Μαργαρίτα αλλά και εμείς είχαμε την ευκαιρία να δούμε την θεατρική παράσταση από το σπίτι μας αγοράζοντας ένα μόνο πολύ οικονομικό εισιτήριο. Είναι υπέροχα γυρισμένο με κάμερες και επεξεργασμένο ήχο, ειδικά σχεδιασμένο για online streaming. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 28/2/2021. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 2 χρονών μέχρι 12. Διαρκεί μία ώρα και έχει άλλα 15 λεπτά σε επανάληψη τα βίντεο με τα τραγούδια.

Εισιτήρια μπορείτε να κλείσετε εδώ.

Πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα που ακόμη και σε αυτή την περίεργη περίοδο έχουν ιδέες και συνεχίζουν να μας τις προσφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: