Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Ολόφρεσκο παιδικό βιβλιοβιβλίο για δύο από εσάς


Τα βιβλία που αναφέρονται σε βιβλιοθήκες τα αγαπάμε λίγο περισσότερο εμείς οι βιβλιοθηκονόμοι, πόσο μάλλον αν απευθύνονται σε παιδιά, γιατί κάνουν γνωστό το επάγγελμά μας και προωθούν το έργο των βιβλιοθηκών τονίζοντας πόσο απαραίτητες είναι για την ανάπτυξη της φαντασίας, και όχι μόνο, των παιδιών. Ευτυχώς κυκλοφορούν πολλά παιδικά βιβλιοβιβλία, μα το ευτυχέστερο όλων είναι ότι συνεχίζουν να γράφονται και να εκδίδονται ακατάπαυστα αυτά τα λίγο περισσότερο αγαπημένα μας βιβλία.

Όλα αυτά με αφορμή μιας ολόφρεσκης έκδοσης με τίτλο Χαριστική βιβλιοθήκη που εμπνεύστηκαν οι Αντώνης Παπαθεοδούλου και Δικαίος Χατζηπλής, συνόδευσε με τις ιδιαίτερες εικόνες της η Μυρτώ Δεληβοριά και τύπωσαν οι εκδόσεις Πατάκη. Χαριστική βιβλιοθήκη, λοιπόν, γιατί κάθε δανειστική βιβλιοθήκη δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μικρότερους να δανειστούν βιβλία αλλά στην ουσία δεν δανείζει απλά, αλλά χαρίζει τις ιστορίες που φυλά στα ράφια της. Το βιβλίο ως αντικείμενο επιστρέφεται αλλά η γνώση και η περιπέτεια που χάρισε μένει για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά. Άρα όχι δανειστική, χαριστική θα έπρεπε να λέγονται όλες οι βιβλιοθήκες, ένας εξαιρετικός όρος που εμπνεύστηκαν οι συγγραφείς του βιβλίου και μας τον προσέφεραν μέσω του ήρωα τους. 

Ο Σοφοκλής επισκέπτεται ένα πρωινό μαζί με τον πατέρα του την τοπική βιβλιοθήκη, όπου βρίσκει ένα βιβλίο το οποίο δανείζεται. Οι ήρωες των ιστοριών του συντροφεύουν τις ημέρες του στο σπίτι, μια καμηλοπάρδαλη που μιλάει, ένας ροξ εξωγήινος και άλλοι πολλοί γίνονται φίλοι του. Διαβάζοντας γέλασε πολύ, έμαθε πολλές νέες λέξεις, ταξίδεψε και έφτιαξε φανταστικά παιχνίδια που τα εμπνεύστηκε από τις φανταστικές ιστορίες. Μπορεί να στεναχωρήθηκε που έπρεπε να επιστρέψει το βιβλίο αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι τίποτα δεν επέστρεψε πίσω.

Δύο αντίτυπα αυτού του βιβλιοβιβλίου που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω θα δοθούν σε δύο αναγνώστες του μπλογκ με την ευγενική χορηγία των εκδόσεων Πατάκη. Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό ελάτε στις Βολτίτσες εδώ.

3 σχόλια:

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Μόλις σήμερα αγόρασα για τον ένα εγγονό μου το "Χαριστική βιβλιοθήκη" του ίδιου, πάλι εκδόσεις Πατάκη 2019!

Παρασκευή Παρίσση είπε...

Υπέροχα !!!

librarian είπε...

Κατερίνα Τοράκη τυχερός ο εγγονός, θα έχει σίγουρα ωραία βιβλιοθήκη από τα βιβλία που δωρίζει η γιαγιά του!