Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ζητείται αναγνώστης 4-8 ετών...


Διαβάζοντας το βιογραφικό του Κοτσιαρή Βασίλη στη biblionet θαυμάζω που η δημόσια εκπαίδευση έχει τέτοιους ανθρώπους γεμάτους όρεξη να μαθαίνουν στα παιδιά γράμματα.
Ο Βασίλης ζει και εργάζεται στην όμορφη Κω (που έχω καιρό να επισκεφτώ και πρέπει να βάλω στο πρόγραμμα), συντονίζει την ιστοσελίδα ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου, μια ιστοσελίδα γεμάτη κριτικές και προτάσεις ποιοτικών παιδικών βιβλίων και γράφει παιδικά βιβλία.
Ο δρόμος του τον έβγαλε στο ροζ μπλογκ μας και είχε την ευγενή καλοσύνη να επικοινωνήσει μαζί μου και να μου στείλει το τελευταίο του βιβλίο το οποίο έχει γράψει μαζί με τον Γιάννη Διακομανώλη με τίτλο "Αϊ Βασίλης της χρονιάς!" των εκδόσεων από την Πάτρα "Κόκκινη Κλωστή Δεμένη" (παραμυθένιο όνομα εκδοτικού οίκου).
Αμέσως μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο έλαβα ένα μεγάλο άσπρο φάκελο που περιείχε το χρωματιστό γιορτινό βιβλίο. Στα καθίσματα του μετρό άφησα την ιστορία να με ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη ηλικία, στα χρόνια εκείνα που πρόσμενα να εμφανιστούν με έναν μαγικό τρόπο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο κουτιά τυλιγμένα με γυαλιστερά περιτυλίγματα.

Υπομονετικά περίμενα να φτάσουν οι μέρες των γιορτών, να βγάλω από το ράφι μου το βιβλίο με τους πολλούς Άγιους Βασίληδες και να γράψω αυτήν την ανάρτηση.
Να που οι μέρες των δώρων έφτασαν.


Νομίζω ότι αρκετά έμεινε στη δική μου βιβλιοθήκη τώρα αναζητώ τον επόμενο αναγνώστη του.
Όμως, ο επόμενος αναγνώστης θέλω να είναι μεταξύ τεσσάρων με οχτώ ετών (δηλαδή λίγο μικρότερος από εμένα) και να πιστεύει πολύ ή να μην πιστεύει καθόλου στον Άγιο Βασίλη.
Όποιος γνωρίζει έναν τέτοιο τύπο αναγνώστη που θα ήθελε να διαβάσει αυτό το βιβλίο ας αφήσει ένα σχόλιο και όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβω εγώ. 

10 σχόλια:

Ageliki είπε...

Από το ηλικιακό "target group" διαπιστώνω ότι μάλλον δε μας πιάνει. Θα'ναι κρίμα να στερήσουμε αυτό το όμορφο χριστουγεννιάτικο βιβλίο από κάποιο άλλο παιδάκι.

Μπράβο σου librarian για την ευγενική προσφορά!

librarian είπε...

Η αρχή έγινε από τον συγγραφέα εγώ απλά το συνεχίζω!

Unknown είπε...

Μήπως θες να το κάνεις δώρο στο μωρο? Αν δεν το πάρει κανείς κρατά το να μου το φέρεις στο μαιευτήριο! :)

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Ωραία πρωτοβουλία είχες, το κρατάω σαν ιδέα για το εγγονάκι που θα αποκτήσω σε λίγους μήνες...
Πάντως, όταν είδα τον τίτλο μόνο του, νόμιζα πως ήταν άλλο το θέμα, ότι ασχολείσαι με αυτό ακριβώς που λές. Αλήθεια, υπάρχουν αναγνώστες 4-8 ετών; Θέλω να πιστεύω πως ναι, υπάρχουν. Να ένα θέμα...

librarian είπε...

Ελένη όταν θα γεννήσεις θα είναι Πάσχα! Λες να έρθω με το Χριστουγεννιάτικο;



Κατερίνα μια βόλτα στα μεγάλα βιβλιοπωλεία (ειδικά αυτόν το καιρό) θα σε κάνει περισσότερο να πιστέψεις ότι υπάρχουν αναγνώστες αυτής της ηλικίας και μάλιστα πολλοί καθώς το παιδικό βιβλίο είναι το πρώτο σε πωλήσεις στα βιβλιοπωλεία.
Η αλήθεια είναι ότι σε αυτήν την ηλικία οι γονείς παίζουν το πρωτεύον ρόλο για το αν θα δημιουργήσουν αναγνώστες και αργότερα το σχολείο και οι δάσκαλοι.
Χαίρομαι πάντως που γονείς και συγγενείς επιλέγουν για δώρο βιβλία, εύχομαι όλα αυτά τα παιδικά βιβλία που εκδίδονται και αγοράζονται να δημιουργήσουν το μελλοντικό αναγνωστικό κοινό.

Poet είπε...

Εγώ απλώς θα ευχηθώ σε όλους σας καλά Χριστούγεννα και ένα φωτεινό καινούριο χρόνο με υγεία και αγάπη και με πολλά ωραία βιβλία.

librarian είπε...

Poet πολλές ευχές και να περάσεις όμορφα και δημιουργικά τις επόμενες μέρες!

Λοιπόν, νομίζω πως το βιβλίο ανήκει στην Α. από το a book blog!
Εύχομαι να φτάσει γρήγορα στα χέρια σου, να το ευχαριστηθεί ο μικρός τις ημέρες αυτές.

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους!

Elli είπε...

Ευχές για Καλές Γιορτές με πρόσωπα αγαπημένα και ασχολίες του καθενός οι αγαπημένες! Και βέβαια με πολλές βόλτες, μεγάλες και σύντομες, σε μέρη πολυσύχναστα αλλά και μοναχικά, και πάνω από όλα βιβλιβολτίτσες!

Ageliki είπε...

Ο μικρός έχει μόλις 15' που κοιμήθηκε.
Κοιμάται και η τύχη του δουλεύει!
Ευχαριστούμε πολύ-πολύ για το υπέροχο χριστουγεννιάτικο δώρο.
Κι όταν το κουραστούμε, θα το χαρίσουμε στη δημοτική βιβλιοθήκη με την ίδια αγάπη που το πήραμε.

Καλές γιορτές!

librarian είπε...

Εύχομαι να φτάσει στα χέρια σας σύντομα!
Να το χαρείτε και είμαι σίγουρη ότι όταν το βαρεθείτε θα το χαρούν και άλλα πιτσιρίκια μέσω της δημόσιας βιβλιοθήκης σας!

Έλλη χρόνια πολλά και πάντα δημιουργικά!