Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013



Καλή εβδομάδα! Είχα πει (μέσα μου, στον εαυτό μου) ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε θα επισκεπτόμουν το παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά, όπου γίνεται για πρώτη φορά σε αυτήν την πλατεία, με την φωτογραφική μου μηχανή. Εμμμ δεν τα κατάφερα για αυτό βάζω κάτι άλλο στο ίδιο πνεύμα, ίσως πιο χαλαρό. Ένα βιβλιοπωλείο όπου άνθρωποι διατρέχουν, κοιτούν, φυλλομετρούν, διαβάζουν όρθιοι πάνω από τους πάγκους υποψήφια βιβλία. Η ατμόσφαιρα αποπνέει μια αναζήτηση, μια εσωτερικότητα αν και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται συγκεντρωμένοι. Αυτά έως ότου πραγματοποιηθεί η επίσκεχη στην πλατεία Κοτζιά.

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Για κάτι τέτοια αξίζει να ζει κανείς στην Αθήνα...!
Καλή εβδομάδα... :-)

librarian είπε...

Τι όμορφη εικόνα! Έχουμε πληροφορίες;

Γ. είπε...

Η εικόνα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! Αν μπορείς δώσε μας λεπτομέρειες, μήπως και βρούμε κάποια άλλη του ίδιου δημιουργού.

Άιναφετς είπε...

Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη εντυπωσιασμένη από τον πίνακα...
Τελευταία όταν έχω χρόνο, προτιμώ να διαβάζω τις αναρτήσεις των φίλων μου-μας, έχει κάτι το πιο άμεσο!

ΑΦιλιά και καλή μας βδομάδα!

Elli είπε...

Kαλημέρα σε όλους!
Καλή εβδομάδα!
Η εικόνα είναι πρόσφατο απόκτημα της συλλογής καρτ ποστάλ που απεικονίζουν βιβλία, αναγνώστες, γράφοντες κλπ, μπαίνετε στο πνεύμα. Την βρήκα στο Βέλγιο το 2012 και θα προσπαθήσω να την εντοπίσω στις χαρτομάζες του σπιτιού μου για περισσότερες λεπτομέρειες που βρίσκονται στο πίσω μέρος!
Η εξόρμηση εκείνης της ημέρας ήταν πολύ καρποφόρα, βρήκα και άλλες διάφορες, μερικές σαν αυτήν, μου άρεσαν τρελά.

roadartist είπε...

Και εγώ θέλω να πάω... μόλις θα μπορέσω. Έχω και μια ευχάριστη είδηση ειδικά για την librarian, καθώς είχε αφήσει ένα σχετικό σχόλιο στο μπλογκ κ μόλις το διάβασα, σκέφτηκα εκείνη:

Τα «Απαντα» του Μπόρχες στον Πατάκη
http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=496147

librarian είπε...

Να πας καλλιτέχνιδα και να μας πεις!
Σε ευχαριστώ για τη σκέψη. Ήταν ζήτημα χρόνου να επανεκδοθούν τα έργα του μεγάλου αυτού συγγραφέα. Εύχομαι και οι άλλοι σπουδαίοι τίτλοι που υπήρχαν στον κατάλογο των Ελληνικών Γραμμάτων να έχουν την ίδια τύχη.
Διαβάζοντας το άρθρο που μας άφησες σκέφτομαι πως μετά από αυτή τη δήλωση της Άννας Πατάκη σχετικά με την επιτυχία της τριλογίας της Τζέιμς, πως μπορώ να κατηγορήσω έναν εκδοτικό οίκο για την έκδοση εύπεπτων βιβλίων;
Ένα είναι το ζητούμενο: το διάβασμα μας κάνει καλό!