Γραμμένο με μελιστάλαχτο ύφος και έχοντας κάτι από τη σοφία των λαϊκών παραμυθιών και αφηγήσεων αναφέρεται σε έναν αφηγητή ιστοριών με το υπέροχο όνομα Ασίμ Ατίχ Φαραζή που κάνει αυτή τη δουλειά πάππου προς πάππου. Η δουλειά του Ασίμ είναι απλή αλλά πολύ σπουδαία. Τη μισή του μέρα ζει στον κόσμο των παραμυθιών, φροντίζει όλους τους ήρωες των παραμυθιών: μάγισσες και γριούλες, πρίγκιπες και βασιλοπούλες, δράκους και ζώα του δάσους. Όταν τελειώνει αυτήν τη δουλειά έρχεται στον κόσμο των ανθρώπων, βάζει το σκαμνάκι κάτω από ένα δέντρο σε εκείνο ακριβώς το σημείο που ο ουρανός αγγίζει τη γη και λέει τις ιστορίες στους περαστικούς. Τόσο ήσυχη και γλυκιά ήταν η ζωή του μέχρι που τον τόπο του τον κατέκτησε ένας καινούργιος άρχοντας που καθόλου δεν του άρεσαν τα παραμύθια και οι παραμυθάδες... Και κάπως έτσι ξεκινούν τα πρόβλημα, που όπως όλα τα πρόβλημα, έτσι κι αυτό στο τέλος θα λυθεί.
Αυτή η ιστορία μου θυμίζει, κάπως πιο ρομαντικά, τη δική μου τη δουλειά. Μα τι άλλο κάνουμε εμείς οι βιβλιοθηκονόμοι, πρώτα φροντίζομαι τα βιβλία, τα προσέχουμε να μην φθαρούν, να γράψουμε τα στοιχεία τους σωστά για να μπορούμε να τα ανακαλούμε όποτε τα χρειαστούμε και μετά αντιστοιχούμε ανθρώπους και βιβλία, αφηγούμαστε ιστορίες και προσπαθούμε οι λέξεις να φθάσουν σε όσους πιο πολλούς γίνεται.
Και με αυτό το βιβλίο στο νου ανυπομονώ να συναντήσω τη Βιβλιοθήκη που με περιμένει και να συναντήσω πάλι τη δουλειά μου, βιβλία και ανθρώπους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου