Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Βιβλιοπερίπτερα


Πίσω ακριβώς από την Εθνική Βιβλιοθήκη λίγα μέτρα πιο πέρα από την Πολιτεία, Ασκληπιού και Ακαδημίας, βρίσκεται ένα περίπτερο που δεν ξέρω πώς, οι ιδιοκτήτες του είχαν την έξυπνη ιδέα να βγάλουν δίπλα από τα ψυγεία πάγκους με μεταχειρισμένα βιβλία. Ιδέα που προφανώς βρήκε ανταπόκριση καθώς βρίσκεται σε ένα τόσο κεντρικό σημείο πέρασμα για τους Αθηναίους. Σιγά σιγά οι πάγκοι με τα βιβλία αυξάνονται, το ίδιο κι ο κόσμος που το περιτριγυρίζει. Βρήκα κι εγώ ευκαιρία να αγοράζω βιβλία σε πολύ καλές τιμές και αφορμή για γρήγορο χάζεμα καθώς ανεβοκατεβαίνω την Ακαδημίας είτε βιαστική και αργοπορημένη είτε χαλαρή με διάθεση για βόλτα.
Σαν να έπεσε σύρμα στα περίπτερα των Αθηνών κι αρχίζουν ένα ένα να εμφανίζουν βιβλία δίπλα σε εφημερίδες και περιοδικά. Βιβλία μεταχειρισμένα, παλιές και νέες εκδόσεις σε εξαιρετικά καλές τιμές.
Κίνηση που εμείς οι βιβλιόφιλοι και ειδικά όσοι αρέσκονται να σουλατσάρουν πεζοί τους δρόμους των Αθηνών υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό.

8 σχόλια:

Βιβή Γ. είπε...

Νομίζω ότι αυτό γίνεται από παλιά,έτσι θυμάμαι δηλαδή,από τα φοιτητικά μου, πολλά χρόνια πιο πριν.
Κάνεις καλά που το προτείνεις.
Την καλησπέρα μου.

librarian είπε...

Καλημέρα Βιβή, εγώ πάλι θυμάμαι τα περίπτερα να έχουν βιβλία μπελ και άρλεκιν, αργότερα τα βιβλία που μοιράζουν οι εφημερίδες και κάποιων πιο εμπορικών εκδοτικών οίκων όπως Modern Times. Δεν θυμάμαι περίπτερα με μεταχειρισμένα βιβλία και μάλιστα σε τόση μεγάλη ποικιλία.

Βιβή Γ. είπε...

Σωστά.Έτσι όπως το έγραψα το γενίκευσα,μόνο για το συγκεκριμένο περίπτερο έλεγα.Στα υπόλοιπα όντως, άρλεκιν και μπελ κυκλοφορούσαν.

librarian είπε...

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο χρόνο πρόσεξα το συγκεκριμένο περίπτερο με τα παλιά βιβλία. Μετά είδα ότι και το αμέσως προηγούμενο πουλάει βιβλία, είδα κι ένα στην Αλεξάνδρας κοντά στον κινηματογράφο Νιρβάνα κι έχω παρατηρήσει και μερικά ακόμη.
Έχει την πλάκα του το να βγαίνεις για τσιγάρα και να επιστρέφεις με βιβλία!

Ageliki είπε...

Αυτό θα πει ενημέρωση, librarian!
Όμορφες ιδέες! Βιβλία παντού, η χαρά του αναγνώστη.

librarian είπε...

Ευχαριστώ Αγγελική μου! Αναμένω δική σου ανάρτηση!

Marina είπε...

Η ιδέα μου άρεσε πολύ. Τη δανείστηκα για να τη δούν οι φίλοι μου στο φβ. Σ' ευχαριστώ!

librarian είπε...

Και πολύ καλά έκανες Μαρίνα!