Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ναός βιβλίων

Λοιπόν, κάνω σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην απουσίασα μια μέρα, μάλλον γιατί έτσι το νιώθω. Καλημέρα καλημέρα και καλή εβδομάδα, το καλοκαίρι αποσύρεται με χάρη, οι σταγόνες της βροχής πυκνώνουν και σημαδεύουν την ατμόσφαιρα με την υγρασία τους. Μέσα στα βιβλία, για τα βιβλία, για μια άλλη στάση ζωής διά των βιβλίων και όσων φέρνουν στην ζωή μας, για όσα έχουν καταφέρει και όσα πρόκειται να φέρουν με τις νέες τους μορφές και τεχνολογίες.
Αισθάνθηκα ότι έπρεπε οπωσδήποτε να μοιραστώ τις εικόνες αυτού του νέου βιβλιοπωλείου.




5 σχόλια:

librarian είπε...

Ας κάνω κι εγώ σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα...
Όμορφο το βιβλιοπωλείο της Ολλανδίας! Όταν ένας ναός μετατρέπεται σε βιβλιοπωλείο δίνει πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα όπως και σε μια άλλη περίπτωση: http://voltitses.blogspot.gr/2009/05/selexyz-dominicanen-maastricht.html

Μαραμπού είπε...

Ναός για πραγματικό προσκύνημα! ...και ολονυχτίες!!

Γεια σου Elli! :)

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Σαν πολύ ιλουστρασιόν όμως δεν νομίζετε; Προτιμώ τους μικρούς μαζεμένους χώρους, το δέος εκεί είναι αληθινό, χειροπιαστό.

Hfaistiwnas είπε...

Όντως δέος σου προξενεί.. αν και θυμίζει λίγο εμπορικό κέντρο...
Καλημέρα!

Elli είπε...

Ξανακαλημέρα το λοιπόν!
Είναι το συμβολικό του θέματος που τράβηξε το ενδιαφέρον μου, ένας ναός, μια εκκλησία αυτών των διαστάσεων και μεγαλοπρέπειας, ένας χώρος λατρείας και παρηγοριάς να μετατρέπεται σε χώρο διακίνησης βιβλίων, δηλαδή σκέψεων, απόψεων, ιδεών.
Η καθολική εκκλησία επιτρέπει αυτήν αλλά και άλλες αλλαγές χρήσης χώρων της. Έχω δει να μετατρέπονται σε μουσεία, βιβλιοθήκες αλλά και εστιατόρια και καφετέριες!!!
Σε βάζει να αναλογίζεσαι για τα πράγματα και τις καταστάσεις, για τις ανάγκες των ανθρώπων...
Είναι και εμπορικό και χτυπητό θα συμφωνήσω μα καλό είναι να υπάρχει ακόμα και αν προτιμάμε τους βατούς και οικείους χώρους!!! Η πολυφωνία και ποικιλία είναι εκείνη που δίνει έδαφος στον διάλογο και στερεώνει τις επιλογές μας.