Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Χαρίστε και κερδίστε βιβλιοδώρα

Αυτές τις γιορτές είχα τη διάθεση να κάνω δώρα.
Τα βιβλία φυσικά είναι η καλύτερη και η διαχρονικότερη επιλογή.
Και με τόσες προσφορές δεν κατάφερα να κρατηθώ και να μην αγοράσω.
Το πρώτο δώρο πριν φύγει το έτος ήταν για εμένα και... το σπίτι.
Μπήκα αρκετές φορές στο site της Πολιτείας και χάζευα διαδικτυακώς εξώφυλλα και τιμές.
Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορώ να πάρω με 3 ευρώ τόσο καλά βιβλία, όπως τη Γέννηση της βασίλισσας του σκακιού που ανυπομονώ να τη διαβάσω. Με αφορμή αυτό το βιβλίο πήρα και άλλα επτά για να φτάσει η αγορά μου στα 30 ευρώ και να μη χρειαστεί να πληρώσω έξοδα αποστολής, άλλο ένα καλό της Πολιτείας. Κι έτσι έκανα την πρώτη διαδικτυακή αγορά βιβλίων.
Οκτώ βιβλία λοιπόν που κόστισαν 32 ευρώ στο σύνολο χωρίς να χρειαστεί να δώσω ούτε ένα ευρώ παραπάνω που μου τα έφεραν στο σπίτι και που πλήρωσα αντικαταβολή όταν τα παρέλαβα.
Και να το αποτέλεσμα της αγοράς:
Και πριν προλάβω να τα διαβάσω όλα, μπήκαν και άλλες προσφορές στο site και ξεκινάω την προετοιμασία της επόμενης αγοράς.
Αλήθεια ποιος είπε ότι το βιβλίο είναι ακριβό;
Γιατί όποιος το λέει θα τον προκαλέσω να μπει στα site των βιβλιοπωλείων και να ρίξει μια ματιά στις προσφορές.
Ποιος μπορεί να πει ότι το βιβλίο δεν μπορεί να είναι το καλύτερο δώρο;
Γιατί όποιος μπορεί να το πει θα τον προκαλέσω να αφουγκραστεί τις επιθυμίες και το γούστο των άλλων και να αφιερώσει μερικές ώρες αναζητώντας τον τίτλο που ταιριάζει σε ανθρώπους και καταστάσεις.
Κι αν χρειαστεί βοήθεια, εδώ είμαστε να του πούμε μια γνώμη.

Αν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να δωρίζεις είναι το να... κερδίζεις.
Και από αυτό έχουμε, εξαιτίας διαδικτυακών εκπομπών και site.
H ραδιοφωνική εκπομπή του Librofilo εκτός από πολλή απόλαυση χαρίζει βιβλία κάθε Σάββατο σε τυχερούς ακροατές, αλλά και η διαδικτυακή εκπομπή του Μανόλη Ανδριωτάκη εκτός του ότι είναι μια αξιοζήλευτη ιδέα που μας γεμίζει με εξαιρετικές βιβλιοπροτάσεις μας χαρίζει βιβλία με το κιλό. Για την ώρα έχει βάλει σε κλήρωση 13 τίτλους, όλοι τους ένας και ένας.

Μπείτε, αναζητήστε, σκεφτείτε, χαρίστε και κερδίστε όχι μόνο μία φορά αλλά συνέχεια για όλο το 2013, για όλα τα υπόλοιπα έτη.

Καλή χρονιά γεμάτη φαντασία, σκέψη, λέξεις και ό,τι άλλο φέρνει χαρά.

13 σχόλια:

aerostatik είπε...

στην Πολιτεία αξίζει να ψωνίζεις live...

librarian είπε...

Ναι τυχερέ Αθηναίε!

ναυτίλος είπε...

Μπήκα κι εγώ στην Πολιτεία αλλά ενώ αρχικά χάρηκα για τις απίστευτες προσφορές στη συνέχεια συνειδητοποίησα τι σήμαιναν αυτές! Ο Καστανιώτης, παρά τα κάποια αρνητικά του, παραμένει ένας σημαντικός εκδότης γι' αυτούς που αγαπούν το καλό βιβλίο. Για την Άγρα τι να πώ: Ο ιδανικός, κατ' εμέ, εκδότης!!! Και οι δύο έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και μάλλον μέσα στο 2013 θα κλείσουν. Αυτό σήμαιναν οι προσφορές... χρέη, απλήρωτοι υπάλληλοι και τυπογραφεία! Όταν ένα βιβλίο έχει 2 ή 3 € πόσα μένουν για τον εκδότη; 0,5€; Το μέλλον του καλού βιβλίου παραμένει δυσοίωνο. Ελπίζω να μην αναγκαστούμε να συμβιώνουμε μόνο με Ψυχογιό, Μεταίχμιο και Πατάκη...
Όσο για την Πολιτεία (και τους οικονομικούς της εκβιασμούς που λέγεται ότι εφαρμόζει λόγω του τζίρου της απέναντι στους καλούς εκδότες) έχει παίξει κι αυτή το βρόμικο ρόλο της στην κατρακύλα του καλού βιβλίου....

librarian είπε...

Ας αφήσουμε τις εικασίες αγαπητέ Ναυτίλε. Έχω βαρεθεί να ακούω για εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία που πιθανώς θα κλείσουν το 2011, το 2012, το 2013.
Προσωπικά εύχομαι να μην κλείσει κανείς και αντ' αυτού να συνεχίσουν να ανοίγουν όμορφα βιβλιοφιλικά στέκια ανά την Ελλάδα.
Όσο για τις προσφορές της Πολιτείας θέλω να πιστεύω ότι είναι συμφωνίες μεταξύ εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείου. Γιατί δηλ. το ίδιο βιβλίο στον Ελευθερουδάκη (που κι αυτός μάλλον θα κλείσει) το βρίσκω 17,34 (στο site, γιατί στο μαγαζί θα κάνει ακόμη περισσότερο);
Εξάλλου οι προσφορές δεν αφορούν βιβλία μόνο των δύο εκδοτικών οίκων που αναφέρεις.

Ας μην αφήσουμε το καλό βιβλίο χωρίς μέλλον, ας κάνουμε ότι μπορούμε.

ναυτίλος είπε...

Μίλησα γι' αυτές τις προσφορές γιατί αφορούν σε εκδοτικούς οίκους που φαινομενικά είναι ακμαίοι. Εννοείται ότι πρόκειται για συμφωνίες Πολιτείας και εκδότη... αυτό είναι μάλλον άσχετο με το ρόλο της (βλ. σούπερ-μάρκετ) Πολιτείας απέναντι στο βιβλίο.
Ο Ελευθερουδάκης και το επικείμενο κλείσιμό του δεν είναι άσχετο όμως με τα προβλήματα των εκδοτών, γιατί τους έχει φεσώσει με μεγάλα ποσά. Αυτό που τελικά θέλω να πω είναι ότι τα μεγάλα βιβλιοπωλεία δεν είναι και τόσο αθώα όσο φαίνονται (βλ. και σχέση Ιανού με Τσοχατζόπουλο).

librarian είπε...

Καλέ μου Ναυτίλε ξέρεις πολλά για τα ενδότερα των βιβλιοπωλείων. Πάντως, έχει ακουστεί ότι τα οικονομικά του Καστανιώτη και της Άγρα δεν πάνε πολύ καλά, το ίδιο δυστυχώς και της Εστίας και πολλών άλλων εκδοτικών οίκων που αδυνατώ να πιστέψω όμως πως δεν θα τα καταφέρουν τελικά και θα κλείσουν.
Για την ακρίβεια μόνο για τα οικονομικά του Ψυχογιού ακούγεται ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Πράγματι τα μεγάλα βιβλιοπωλεία δεν είναι τόσο αθώα και τα μικρά είναι πιο καλά αλλά ξέρεις τι έχω παρατηρήσει; ότι τα μεγάλα είναι αυτά που προσφέρουν θέσεις εργασίας (έστω και με χαμηλούς μισθούς) και τα μεγάλα επίσης είναι αυτά που προσφέρουν καλές τιμές στους αναγνώστες. Οπότε...
Εξάλλου, όπως έχω πει και αλλού το καλό βιβλιοπωλείο το κάνει ο καλά ενημερωμένος βιβλιοπώλης με γνώσεις και όρεξη να κάνει σωστά τη δουλειά του.

lemon είπε...

Αφορμή για το σχόλιό μου στάθηκε η απορία σου σχετικά με το πώς με λίγα χρήματα μπορείς να πάρεις καλά βιβλία:

Στο παζάρι των Δρόμων Ζωής πριν λίγες μέρες απέκτησα (δεύτερο χέρι, φυσικά) 8 βιβλία για 12 ευρώ... Ανάμεσά τους το Μέρες Αλεξάνδρειας (2 ευρώ!, το οποίο ξεκίνησα μου αρέσει πάρα πολύ), την Χαμένη Άνοιξη (από εφημερίδα, αλλά τι πειράζει;) και το Κόκκινο Περίπτερο (από τις ιστορίες του δικαστή Τι).

Στο παζάρι των εκδοτών βρήκα 5 (από τους 6 που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά) τόμους με τις ιστορίες της αδελφής Φιντέλμα, προς 5 ευρώ τον έναν. Δεν ξέρω αν έχεις υπόψιν σου αυτά τα βιβλία, αλλά έχω κατενθουσιαστεί με την ποιότητά τους. Εννοώ ποιότητα σε υπόθεση, μετάφραση και περιγραφή μιας εποχής άγνωστης για μας (διάβασε για τον συγγραφέα τους).

Επίσης στο παζάρι των εκδοτών, κάθε φορά, βλέπω (και εκνευριζομαι) μια στίβα από τα Ποίηματα του Γιώργου Μακρή και τον Παραγιό του Βάλσερ, προς 5 ευρώ το καθένα. Εκνευρίζομαι γιατί θεωρώ ότι αυτά τα βιβλία είναι πολύτιμα. Κακώς βέβαια, διότι η χαμηλή τιμή τους με έχει διευκολύνει να τα αγοράσω πολλάκις και να τα χαρίσω σε φίλους μου!

Και ο Άγρας κάνει παζάρι, μέσα στον Φεβρουάριο, με βιβλία στην μισή τιμή. Δεν έχει όλα τα βιβλία του σε προσφορά, αλλά έχει πολλά και καλά. Θα σου σύστηνα τα Αιθιοπικά του Ηλιόδωρου (δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά το αγόρασα), και το Μυστικό της Πασιφάης του Εμπειρίκου.

Επίσης η Πρωτοπορία (βλ.στο σαιτ τους) αγοράζει μεταχειρισμένα βιβλία (ένα-ένα ή πολλά μαζί) κάνοντας έκπτωση στις νέες αγορές σου, ενώ αν επιστρέψεις μέσα σε 25 μέρες ένα βιβλίο που αγόρασες ώς καινούργιο, σου επιστρέφει σχεδόν την μισή του τιμή.

Όλα τα παραπάνω εμένα μου φαίνονται ως θαυμάσιοι νεωτερισμοί για την Ελλάδα. Όταν είδα σε τι τιμές πουλιούνται τα μεταχειρισμένα βιβλία στα eshops λυπήθηκα πολύ που δεν υπάρχει αγορά μεταχειρισμένων στην Ελλάδα. Κι όταν πήγα στην Αγγλία και είδα την ποσότητα των βιβλίων που μπορείς να βρεις πάμφθηνα και από δεύτερο χέρι (σχεδόν οτιδήποτε ψάχνεις...), ε τότε νευρίασα!

Η άποψη μιας γνωστής μου εκδότριας είναι ότι τα παζάρια υποβιβάζουν το βιβλίο, και γιαυτό δεν στέλνει τα δικά της. Δεν αμφιβάλλω ότι έχει το δίκιο της από μια άποψη, διότι πώς θα πληρωθούν οι διάφοροι ενδιάμεσοι, από τον συγγραφέα μέχρι τον αναγνώστη;
Παρόλαυτά, η πραγματικότητα μας οδηγεί σε άλλους δρόμους.
Τόσο εγώ όσο και η κολητή μου φίλη, διαβάζουμε όλο και περισσότερο αγγλικά βιβλία τα οποία βρίσκουμε φθηνότερα μεταχειρισμένα. Και επισκεπτόμαστε όλα τα παζάρια, εννοείται, διότι εκτός από την πολλή σαβούρα, βρίσκεις και θησαυρούς!

(Για το θέμα αυτών που μένων εκτός Αθηνών-άρα και εκτός παζαριών, και για τους μη γνώστες αγγλικών, τι να πω;)

Συγνώμη για το τεράστιο σχολιο.

Μαραμπού είπε...

Χαίρε χαίρε όλοι!

Πριν λίγο ολοκλήρωσα μια νέα παραγγελία προς την Πολιτεία και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Πριν όμως επεκταθώ σ' αυτό και σ' άλλα, θέλω να αναφέρω κάτι που μου προκάλεσε ασυγκράτητη έκπληξη. Θέλησα να προσθέσω κάποια βιβλία στην παραγγελία που είχα κάνει χθες και έστειλα ένα μέιλ ρωτώντας αν μπορώ να κάνω μια τροποποίηση στην παραγγελία. Πήγα μέχρι την κουζίνα, ξεφλούδισα ένα μανταρίνι, το έφαγα πλάι στο τζάκι και μόλις γύρισα στον υπολογιστή βρήκα ένα μέιλ από την Πολιτεία με όλες τις απαντήσεις που έψαχνα. Κοίταξα το ρολόι μου, 21:56, έψαξα νοερά τη μέρα, Κυριακή, και δη Θεοφάνια, τι τρέχει εδώ ρε, αναρωτήθηκα. Δε ξέρω αν δουλεύουν σκληρές υπερωρίες ή απλώς απαντούν από την άνεση του καναπέ τους πρώτα για δικιά τους ευχαρίστηση και έπειτα για των πελατών τους, και μόνο το γεγονός ότι κάποιος μου απάντησε σε μια ώρα που δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει, όλο αυτό το παράδοξο, μου θύμισε αναπόφευκτα την δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη ανήμερα 28 Οκτωβρίου για την λίστα Λαγκάρντ, άσχετα αν τα δυο γεγονότα είχαν εκ διαμέτρου αντίθετα κίνητρα.

Αφορμή για αυτήν την παραγγελία ήταν η προσιτή τιμή ενός πολύ σπουδαίου βιβλίου, το οποίο σε πιο πρώιμο καταναλωτικό στάδιο είχε απαγορευτική τιμή. Έπρεπε να περιμένω χρόνια μέχρι το Μεταίχμιο να το κατεβάσει από τα 38 ευρώ. Τελικά το πήγε στα 22 και η Πολιτεία στα 15. Το ξέρω ότι τα βιβλία πωλούνται με βάση το κόστος και όχι την αξία τους. Αλλιώς θα αγοράζαμε ένα αντίτυπο του Οδδυσέα του Τζόις όσο και έναν αυθεντικό πίνακα του Μοντιλιάνι. Δεν με ενδιαφέρει το κόστος παραγωγής, δεν έχω εκδοτικό οίκο και ούτε προτίθεμαι να αποκτήσω. Ωστόσο, νομίζω ότι η κατάσταση και στο χώρο του βιβλίου ξέφυγε κάπως, όπως συνέβη και στα δισκοπωλεία. Εκπτώσεις στο περιεχόμενο, έμφαση στην εμφάνιση, αυξήσεις στην τιμή. Προσωπικά έχω βαρεθεί και γω να ακούω για εκδοτικούς που κλείνουν. Είναι το μότο της εποχής. Όλα γύρω μου μες στα σκατά...και γω τότε να βουτήξω μέσα τους για να μοιάζω με τους υπόλοιπους! Αν θες να ασχοληθείς με την ποιότητα και την ουσία της λογοτεχνίας τότε διάλεξες τον δύσκολο δρόμο, το γνωρίζεις ήδη, τι παραπονιέσαι; Λογοτεχνία = Όλυμπος - Κοέλο & Σια = Λεωφόρος Συγγρού!!! Πολλοί εκδοτικοί οίκοι στην Ελλάδα βρίζουν από μέσα τους που δεν μπόρεσαν να εκδώσουν εκείνοι τις Πενήντα αποχρώσεις του γκρι, παρά τα όσα ισχυρίζονται για την επιμονή τους στην ποιότητα. Δεν θα μπορούσε ο Καστανιώτης να το εκδώσει αν υποψιαζόταν την επιτυχία που θα αποκτούσε το βιβλίο; Λίγες σαβούρες έχει εκδώσει κατά καιρούς; Η Άγρα όμως ακόμα και αν υποψιαζόταν την εμπορικότητα του βιβλίου θα έπρεπε να το απορρίψει γιατί έχει δημιουργήσει μια άλλη εικόνα όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά ακόμα κι αν το έπραττε, εμένα τι με νοιάζει (ο Ψυχογιός εξιλεώθηκε στα μάτια μου διαμιάς, μόνο και μόνο που εκδίδει Σάλμαν Ρούσντι);; Δεν με ενδιαφέρουν οι εκδοτικοί, με ενδιαφέρουν οι αναγνώστες και τέτοιοι αναγνώστες δεν έχουν σχέση με την λογοτεχνία. Με εκνευρίζει αντιθέτως πολύ, η υιοθέτηση του χαρακτηρισμού λογοτεχνία για τέτοιου και όχι μόνο, είδους βιβλία. Εσύ που το αγόρασες για λογοτεχνία αυτό, έχω να σου πω ότι σε κορόιδεψαν απροκάλυπτα, συγγνώμη που στο λέω κατάμουτρα! Οι περισσότεροι εκδοτικοί έπαιξαν και αυτοί το παιχνίδι του λάιφστάιλ και τώρα βλέπουν ότι δεν αποδίδει όσο παλιά. Όσοι αγαπούν την λογοτεχνία εκτιμούν την προσπάθεια των εκδοτών να την εκδίδουν όσο ασύμφορη κι αν είναι και από την μεριά τους οι εκδότες εκτιμούν την προσπάθεια των αναγνωστών μέσα σ' αυτόν τον χαμό να την ανακαλύπτουν και να την απολαμβάνουν.

Μαραμπού είπε...

Να επιστρέψω ξανά στο Αλεξανδρινό Κουαρτέτο, η αρχική τιμή του Μεταίχμιου είναι ασύλληπτη. Δηλαδή τώρα που το πήγε 22 δεν βγάζει τίποτα, το κάνει δώρο στις πνευματικές μας αναζητήσεις; Με τρελαίνουν τέτοια πράγματα. Δε θέλω να μου χαρίζεται τίποτα. Αν είναι ασύμφορο μην το εκδίδεις από την αρχή. Αλλά μην προσπαθείς τόσο χυδαία να προεξοφλήσεις την φήμη του συγγραφέα του βάζοντάς το 38 ευρώ. Άλλο παράδειγμα από την Εστία με τον Υπόγειο κόσμο του Ντον ΝτεΛίλλο, αρχική τιμή 42 ευρώ!! Το αγοράζω και εγώ λοιπόν 11 ευρώ μεταχειρισμένο από παλαιοβιβλιοπωλείο και απολαμβάνω μέσω ενός συνηθισμένου βιβλίου (υλικό) την μαγεία ενός ασυνήθιστου βιβλίου (περιεχόμενο).

Όσον αφορά τα ξενόγλωσσα βιβλία που αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό αποτελεί μια ανοιχτή πληγή μέσα μου. Γιατί δεν έμαθα αγγλικά όταν έπρεπε! Η κλισέ φράση που μου έλεγαν παλιά και γω μούτρωνα, όλα αυτά είναι εφόδια για το μέλλον, βρίσκει εδώ την πικρή της απόδειξη! Ο Οδυσσέας του Τζόις 9 ευρώ; Τα άπαντα του Όσκαρ Ουάιλντ κάτω των 20 ευρώ; Και το Μεταίχμιο να νομίζει ότι κάνει δημοπρασία χτυπώντας τιμές μέχρι να βρει την υψηλότερη;; Ας μου λύσει κάποιος την απορία γιατί δεν γνωρίζω και θέλω πολύ να μάθω, υπάρχει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση για τα ξενόγλωσσα βιβλία και πωλούνται τόσο φθηνά έναντι των μεταφρασμένων ή είναι, από την μεριά των εγχώριων εκδοτών, καιροσκοπική εκμετάλλευση ανθρώπων που δεν μιλούν παρά μόνο την μητρική τους γλώσσα;

Καλό βράδυ

Υ.Γ. Librarian ακόμα και το πάπλωμά σου είναι διάστικτο με γράμματα! Πολύ μου άρεσε!

Υ.Γ. 2 Στους 4.097 χαρακτήρες “τερματίζει” ένα σχόλιο! :)

librarian είπε...

Γεια σου lemon και από εδώ. Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μας άφησες. Από όσα αναφέρεις δεν γνωρίζω καθόλου το παζάρι των Δρόμων Ζωής. Αν θες άφησες μας περισσότερες πληροφορίες εδώ ή κάνε μια σχετική ανάρτηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν κάποιος θέλει να αγοράσει βιβλία μπορεί με πολύ χαμηλό κόστος να το κάνει αρκεί να ψάξει. Δυστυχώς η επαρχία δεν είναι τόσο τυχερή καθώς τα βιβλία δεύτερο χέρι είναι κάτι άγνωστο εκτός των μεγάλων πόλεων.
Αυτό που λες για το εξωτερικό είναι πολύ σωστό. Σε όλες τις χώρες που έχω πάει τα βιβλιοπωλεία μαζί με νέες εκδόσεις έχουν και βιβλία από δεύτερο χέρι. Κάτι σαν και αυτό που ξεκίνησε η Πρωτοπορία.
Αν σου άρεσε το βιβλίο του Στεφανάκη Μέρες Αλεξάνδρειας, θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το επόμενό του το Φιλμ Νουάρ.
Το φθηνό βιβλίο σίγουρα δημιουργεί αναγνώστες γεγονός από το οποίο σίγουρα δεν χάνουν εκδότες-βιβλιοπώλες.

librarian είπε...

Μαραμπού να ξεκινήσω ανορθόδοξα από τα υστερόγραφα. Τα σχόλια τερματίζουν σε κάποιον αριθμό λέξεων γιατί μετά παύει να είναι σχόλιο, είναι ανάρτηση! Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχεις πολλά να μας πεις γι' αυτό το λόγο θα σου πρότεινα να σκεφτείς σοβαρά να φτιάξεις ένα μπλογκ! Θα είμαστε σίγουρα αναγνώστες σου!
Μη ξεχνάς ότι αφορμή για τη διαδικτυακή αγορά μου ήσουν εσύ!
Πράγματι και εμένα με εντυπωσίασε η ταχύτητα της Πολιτείας. Έκανα την παραγγελία μου Σάββατο βράδυ και έστειλα email να ρωτήσω αν χρεώνομαι παραπάνω που θα πλήρωνα αντικαταβολή, είχα απάντηση σε λιγότερο από μισή ώρα.
Και μιας που ανέφερες τις Πενήντα αποχρώσεις του γκρι αναρωτιέμαι πως ένα τέτοιο πορνοδιαστροφικό βιβλίο είναι ευπώλητο παγκοσμίως! Απίστευτο!
Όσο για τα ξενόγλωσσα paperback που αναφέρεις, ήθελα να σου πω ότι στην Ελλάδα τέτοιες εκδόσεις δίνονται δωρεάν στις εφημερίδες! Προτιμώ να δώσω λίγα ευρώ παραπάνω και να έχω τις καλαίσθητες τυπογραφικά εκδόσεις της Άγρα στη βιβλιοθήκη μου.
Πραγματικά το ελληνικό βιβλίο το θεωρώ από τυπογραφικής άποψης ανώτερο και ελπίζω έτσι να παραμείνει και στα επόμενα χρόνια.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, δε με νοιάζει τι άλλους τίτλους έχουν στον κατάλογό τους οι εκδοτικοί οίκοι αρκεί να έχουν και καλά βιβλία που αξίζει να διαβαστούν.
Σε χαιρετώ και σε ευχαριστώ για τις σκέψεις που περιέχουν τα σχόλιά σου.

Μαραμπού είπε...

Τα λίγα ευρώ παραπάνω που αναφέρεις έτσι ώστε να έχεις καλαίσθητες εκδόσεις, σε μερικές περιπτώσεις είναι πολλά ευρώ παραπάνω και αυτό με εκνευρίζει. Και σε μένα αρέσουν οι κομψές και καλαίσθητες εκδόσεις αλλά μοιράζομαι ισόποσα και στις εκδόσεις με χαρτί εφημερίδας. Τις λατρεύω! Ξαπλώνω στο κρεβάτι κρατώντας ένα τέτοιο βιβλίο και δεν πονάει ο καρπός του χεριού μου όση ώρα κι αν περάσει. Είμαι ευτυχισμένος όταν μοιράζονται μέσω των εφημερίδων κλασικά κείμενα λογοτεχνίας!!
Ένα καλό μπλογκ είναι κάτι παραπάνω από παράθεση σκέψεων και δεν νομίζω ότι θα μου ταίριαζε. Θα αναλωνόμουν γρήγορα. Προτιμώ τα σχόλια και ας μοιάζουν μερικές φορές με ολόκληρες αναρτήσεις. Μπορείς να μου δανείσεις τον χώρο για μία πραγματική ανάρτηση! Θα δεχόμουν με χαρά! Μια ανάρτηση για το βιβλίο που διαβάζω τώρα. Πάρε το ρίσκο!! :)
Καλή συνέχεια.

librarian είπε...

Οπότε είσαι πολύ τυχερός γιατί οι εφημερίδες μοιράζουν συχνά κλασικά κείμενα λογοτεχνίας.
Εγώ το καλοκαίρι διάβαζα πολύ ευχάριστα τα βιβλία του Μαρή αλλά όταν τα τελείωνα τα χάριζα, τις περισσότερες φορές τα τυπογραφικά τετράδια μου έμεναν στο χέρι.
Πιστεύω ότι θα σου ταίριαζε το μπλογκ πάντως γι' αυτό σου ζητάω να το ξανασκεφτείς.
Όσο για το χώρο που ζητάς από τη μεριά μου δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ας μας πει και η Έλλη όμως και τα υπόλοιπα τα συζητάμε και μέσω email.