Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Ex libris

Κάνοντας βόλτες τόσο καιρό από blog σε blog διαπίστωσα ότι ώρες ώρες έψαχνα αναρτήσεις δίχως λέξεις μόνο με εικόνες. Ελπίζοντας ότι κι άλλοι εκεί έξω βολτάρουν με αυτό το σκοπό, συγκεντρώνω εδώ τα ex libris που μου έκαναν περισσότερο εντύπωση ανάμεσα στα 342 που βρίσκονται στo: Bookplate Designs Cd-Rom and Book (Dover Electronic Clip Art) by Editor-Carol Belanger Grafton.
Κάποια μέρα θέλω τα βιβλία μου να αποκτήσουν ένα ex libris αλλά η επιλογή είναι δύσκολη. Όπως το τατουάζ που θέλω να κάνω αλλά μέχρι να το βρω θα συνεχίσω να ψάχνω.










9 σχόλια:

Roadartist είπε...

Αχ τι ομορφιά!..Σου ξεκουράζει το βλέμμα!..
Ωραίες είναι και αυτές οι βόλτες :)

librarian είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσαν roadartist. Ζηλεύω όμως τη δική σου κυριακάτικη βόλτα...

Spyros είπε...

Πραγματικά εντυπωσιακά αυτά τα ex libris. Και με ευφάνταστα σχέδια και σύμβολα!
Εχουν εκδοθεί και συλλογές με φωτογραφίες από ex libris που σχετίζονται με ορισμένα θέματα (όπως συμβαίνει και με τα γραμματόσημα). Το εικονιζόμενο θέμα είναι άλλωστε ανάλογο του γούστου και της αρέσκειας του ιδιοκτήτη. Έτσι υπάρχουν απειράριθμα θέματα, όπως λουλούδια, ζώα, σύμβολα ή αφηρημένα χρώματα.
Πολύ καλή επιλογή. Συγχαρητήρια!

librarian είπε...

Όντως υπάρχει μεγάλη ποικιλία στη θεματολογία των ex libris. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση διαπίστωσα πως μπορεί να βρει κανείς πολλά σχέδια και μέσω Διαδικτύου.

Περαστικός είπε...

Εξαιρετικά, όλο λέω ότι πρέπει να φτιάξω το δικό μου :-)

librarian είπε...

Να το φτιάξεις περαστικέ εσύ που μπορείς! Εγώ λέω να βρω κάποιο που το έχουν φτιάξει άλλοι και που θα μου αρέσει, αλλά... ψάχνω...

Elli είπε...

Τα ex libris έχουν μεγάλη ιστορία στη Δύση και συνδέονται με την ιστορία των ιδιωτικών βιβλιοθηκών κυρίως. Είναι γεμάτα σύμβολα και μεταφέρουν μυστικά μηνύματα.

e-scriptorum είπε...

Εντόπισα την παρακάτω διεύθυνση http://www.gerdrenshof.com/. Σκέφτηκα ότι μπορεί να βρείτε κάτι που να σας ενδιαφέρει

librarian είπε...

Σε ευχαριστούμε e-scriptorum. Θα το ερευνήσω!
Ό,τι σχετικό με το βιβλίο σίγουρα μας ενδιαφέρει.